Een aantal jaar geleden begonnen we vanuit NRG-Office ons eigen vakblad: syNRG. De reden? Veel Supply Chain professionals die we spraken, veelal starters, hadden behoefte aan praktijkvoorbeelden. Met een groeiende groep interim Supply Chain Specialisten zagen wij onze kans schoon. Om hun verhalen te delen en om toekomstige afstudeerders op weg te helpen in het werkveld. Iedere editie zetten we daarom een van onze interimmers centraal. We vragen ze naar hun werkzaamheden en ambities, dit keer spreken we met Amber Overdijk.
Oneindig veel keus
Met haar master Supply Chain Management op zak startte Amber haar zoektocht op de arbeidsmarkt. “Ik vond het lastig om te bedenken wat voor Supply Chain werk ik wilde doen. Er waren zo veel keuzes, dat ik gewoonweg niet wist waar ik moest beginnen.” Na een flinke zoektocht stuitte ze op de interim vacature bij ons. En daar zijn wij heel blij mee!
In maart ’21 startte Amber op haar eerste interimopdracht bij Rijk Zwaan . “Hier ben ik onderdeel van het Sla & Terra Supply Chain team. Daar ontferm ik mij over de coördinatie en planningen van sla zaad. Van productieplanningen tot uitlevering aan klanten wereldwijd.”
Ambities steeds een beetje scherper
De functie die Amber bekleedt als starter is overwegend operationeel. Dat lijkt voor veel net afgestudeerden niet altijd direct een droombaan. Toch biedt dit veel kansen, zeker in de food. Ook die uitdagingen ontgaan Amber zeker niet. “In deze functie ontdek ik verschillende aspecten van de Supply Chain. Daardoor leer ik steeds meer over de mogelijkheden. En dat maakt mijn eigen toekomstbeeld steeds iets scherper.”
Dynamische en internationale werkomgeving
Werken in de food betekent contact onderhouden met veel spelers buiten Nederland, en zelfs buiten Europa. Dat dit voor de nodige bedrijvigheid zorgt, ervaart Amber ook in haar dagelijkse werk. “Mijn werkomgeving is dynamisch en internationaal. Daarin houd ik mij bezig met het optimaliseren van processen. Juist die combinatie vind ik heel leuk.”
“In de planning houd ik rekening met onder andere kwaliteit en houdbaarheidsdata. Het zoeken naar de juiste balans tussen die factoren vind ik een leuke uitdaging.”
Om tot een goede planning te komen, werkt ze op detailniveau én verliest ze het overzicht niet uit het oog. Daarin ziet Amber het werk als vraagstuk wat ze steeds weer mag oplossen. “De planning is iedere keer een ‘puzzel’ waarbij je je focust op details én het grote plaatje in de gaten houdt. De food Supply Chain biedt hierin een extra dimensie. Doordat er tijdsdruk op de productie zit, vanwege de houdbaarheidsdata, en je een goede kwaliteit wil waarborgen. Het zoeken naar de juiste balans hierin biedt mij een mooie uitdaging.”
Bekijk de video 🎬
Zelf aan de slag als interim Supply Chain Specialist?
Wil jij net als Amber een kijkje in de keuken nemen bij verschillende bedrijven in de food? Ontdek het werk als interimmer! Binnen no-time vul jij jouw rugzak met ervaring. Het mooiste van alles: je krijgt er een boel enthousiaste collega’s bij. Ook helpen we je op weg in het werkveld en coachen wij je door je loopbaan. Hoe dat eruit ziet, lees je hier.