Eén gestroomlijnd systeem

Hoe breng je zes distributiecentra, twaalf afhaalpunten en twintig verkooppunten samen in één systeem zonder dat er brokken vallen? Voor Frank Eertink was dat de ultieme vraag tijdens een grootschalige ERP-implementatie. Als Teamlead stond hij met zijn voeten in de klei én met zijn blik op de toekomst. Hoe hij deze implementatie aanpakte? Dat vertelde hij ons maar al te graag! 

job.Title

Welke werkzaamheden heb je uitgevoerd?

Als een van de Teamleads binnen een grootschalige implementatie van Infor M3, speelde ik een sleutelrol in het inrichten van de supply chain-processen binnen een landelijk opererende organisatie. Van artikelbeheer en artikelopbouw tot het bestelproces en demand planning, samen met mijn team en stakeholders werkten we naar een livegang toe die zes distributiecentra, twaalf afhaalpunten en twintig verkooppunten zou samenbrengen in één gestroomlijnd systeem.

Werkbare oplossingen

Een stevige basis is essentieel. Daarom dook ik samen met consultants diep in de functionaliteiten van Infor M3. Welke verwachtingen leven er bij de stakeholders? Wat is haalbaar binnen de nieuwe omgeving? Belangrijker nog: hoe zorgen we voor een optimale werkwijze (WOW) die niet alleen werkt voor vandaag, maar ook klaar is voor de toekomst?

Blauwe Hersenen Gestapeld Naast Een Blauwe Gieter Op Effen Achtergrond.

Testteams en werkinstructies

Met een goed plan op zak was het tijd om de organisatie klaar te stomen. We maakten werkruimtes en gebruikers vrij, richtten testteams in en betrokken key-users bij het proces. Het inrichten van MRP (Material Requirements Planning) was een technische uitdaging. Het was een kwestie van de juiste presentatie en gebruiksvriendelijkheid voor de eindgebruikers. Dit vroeg om werkinstructies, opleidingssessies en continu overleg met mede Teamleads en consultants.

Valideren en finetunen

Ik stelde testscripts op en zorgde voor een soepele overdracht aan het testteam. De feedback uit deze fase was daarom erg belangrijk: samen met het ERP-team finetuneden we de procesflow, zodat alles tot in de puntjes klopte. De User Acceptance Test (UAT) was de ultieme check voordat de livegang kon beginnen.

Puzzelstukjes In Cirkelvorm Op Blauwe Achtergrond.

Een vlekkeloze overgang

De focus lag op het optimaal ondersteunen van de gebruikers. Van het voorbereiden van de locaties tot de aanwezigheid van het team, stakeholders en consultants. Met een sterke nazorg zorgden we ervoor dat de organisatie niet alleen live ging, maar ook daadwerkelijk optimaal kon werken in de nieuwe omgeving. Met Infor M3 is de supply chain van deze organisatie nu klaar voor de toekomst!

Frank Eertink

Frank Eertink

Met zijn open persoonlijkheid is hij altijd op zoek naar mogelijkheden om mensen en processen te verbeteren. Hij voelt zich daardoor het best op een centrale positie binnen een organisatie. Hij biedt helderheid, duidelijkheid, een goed analytisch en probleemoplossend vermogen. Hij is makkelijk en toegankelijk. Ook is hij prettig in de omgang. Mensen typeren hem als hard werken en oplossingsgericht. Hij voelt zich het meest op z'n gemak in een goed team waarin hij goed kan samenwerken. 

Alumni Myron (2)

Versterk jouw supply chain

Ons team van Supply Chain Specialisten staat klaar om jouw organisatie tijdelijk te ondersteunen. Wij bieden hoogopgeleide professionals die verder kijken dan de problemen van vandaag. Met de juiste kennis en gedrevenheid werken zij aan structurele verbeteringen binnen jouw organisatie. Of het nu gaat om operationele ondersteuning of managementfuncties, wij kunnen je helpen. Momenteel zijn er zo'n 135 projecten actief.

Een nieuw ERP-systeem als balans tussen twee culturen (1)

Een nieuw ERP-systeem als balans tussen twee culturen

Bij LCG Leerdam duikt Suzanne Geurts in de wereld van Microsoft Dynamics. Als Transformation & ERP-consultant implementeert ze een nieuw systeem bij zowel de Nederlandse, als de Portugese vestiging. Zo krijgt ze de neuzen dezelfde kant op. Hoe ze omgaat met het adviseren van twee verschillende culturen? Dat vertelt ze ons maar al te graag.